Как - правилно - да носим дълги чорапи
151 16.11.2018

Много жени предпочитат да носят чорапогащи от страх да експериментират, но точно дългите чорапи се смятат за най-съблазнителната част от женския гардероб.

Разбира се, те не могат да бъдат наречени практическа дреха, но що се отнася до съблазняването, нямат равен.

За да не се пресече линията между вулгарност и съблазън, чорапите все пак трябва да се носят правилно. А именно: Еластичната лента не трябва да се вижда от дрехата, която сте избрали. Спрете се на дължина на рокля или пола, която напълно ще покрие въпросната лента. При стегнати дрехи, ръбовете също не трябва да изпъкват през тъканта.

Обувките, от своя страна, трябва да са по-тъмни от цвета на чорапите и винаги с затворени пръсти. Правилното носене на дълги чорапи зависи още и от пълнотата на краката. Дантели, както и чорапи с шарка и принт, изглеждат красиви само на слаби и прави крака. В противен случай те ще добавят допълнителен обем и ще подчертаят несъвършенствата.

Чорапите с вертикален ръб са особено привлекателна опция. Но те са подходящи само за слаби и дълги крака. Цветът също трябва да се съобрази с общата тоналност на тоалета. Когато избирате да носите дрехи, изработени от плътна материя, кожа с косъм или едри плетеници, изберете тъмни или черни чорапи, белите са подходящи само при специални случаи и като допълнение към сватбената рокля.

Независимо от факта, че много от забраните стават модерни тенденции, мрежестите чорапи все още се считат за вечерна, официална опция и изобщо не трябва да ги носите в ежедневието си, особено в деловото такова.

Несравнимо увеличаване на степента на сексуалност е комбинирането на чорапи с жартиерен колан. Съществуват и редица правила за това, а именно жартиерът и неговите ремъци трябва да са достатъчно еластични и прилегнали към тялото. Не забравяйте да проверите дали държачите са здраво прикрепени към ръба на чорапите, за да не се изплъзнат. По-добре, ако скобата е метална. Освен това изберете колан, който се вписва плътно в кръста ви, без да се плъзга или да се завърта. Той също не трябва да „наднича“ от под дрехите, когато седите.

Като за финал - Чорапите трябва да бъдат с високо качество, в противен случай бримките и смъкването по крака са неизбежни!