Дънките на Пролет 2019г.
121 19.11.2018

За новият сезон дизайнерите изоставят необмисления дизайн, очарователните декорации и ярки отпечатъци.

Модерните дънки вече няма да ни шокират с неудържимата си и понякога неясна творческа идея. Вече няма да срещаме изобилие от кристали, бродерии, аксесоари и каквито и да било други декоративни елементи.

Всичко е ограничено и логично. Аскетизъм присъства навсякъде. Дори желанието да се придаде малко блясък е извън цялостната картина. Новата колекция деним рискува да стане твърде монотонна, ако не са ярките предложения за преливащи един в друг цветове ала 80-те.

Комбинирането на по-тъмни с по-светли парчета деним също ще е сред актуалностите. Светли и тъмни петна върху един чифт джинси ще образуват красива, контрастираща цветна игра на въображението. Понякога дънките съчетават толкова много различни цветове деним, че де създава ефекта на колоритен пачуърк, подобно на моделите от Джеръми Скот и Етро.

Изрязаните панталони или бермудите тип брич ще се превърнат в основна тенденция на сезона. Те дори ще придобият статута на универсално облекло, което спокойно може да носите за всеки повод. Бричовете се вписват перфектно в цялостна визия от деним, особено ако става въпрос за съчетание с дънково яке. Дизайнерите от Дион Лий пък създадоха вечерна визия, съчетаваща брич и елегантен прозрачен топ, с асиметрично яке.