Негово Величество – Костюмът
94 26.11.2018

Няма нищо по-ефектно от стилната романтика на костюма!

Независимо дали ще изберете съчетание на рокли със сака в стил Max Mara или панталони тип цигара, както в колекцията Altuzarra или Marc Jacobs, с издължен тренч и равни обувки - както предлагат от Balenciaga и Tom Ford, репутацията ви безспорно ще бъде на модерна жена.

В последно време костюмите се трансформират и придобиват многофункционалност, превръщайки се в неформални и далеч от определението скучни. Това се дължи на размиването на границите на официалното дамско облекло с дрехи от типа бизнес класа.

Променен е и подходът към офис дрескода на съвременните бизнесмени. Мъжете от "Силиконовата долина", например, отдавна са изоставили супер официалния строг костюм. Както и от скъпите автомобили, които крещят за богатството на своите собственици. Те предпочитат удобни, функционални, висококачествени дрехи с незаменимия, разбира се, аксесоар – вратовръзката. Що се отнася до дамските костюми, сега има много начини да ги превърнем в по-малко формални. Например, лесно може да вмъкнете тениска под него, за предпочитане със стилна щампа или напълно изчистена, заигравайки се с ефектен шал, дамска вратовръзка или тиранти.

Модните стилисти препоръчват слабите дами да носят колан върху сакото, а експертите -блогъри експериментират, смесвайки в една визия горната и долната част на различни костюми, но с подобен модел (каре, райе и т. н.). Костюмът може лесно да се носи със спортни обувки като маратонки или удобни мокасини, а не само с класически стилето или оксфордки.

Сега костюмите изглеждат подходящи както в ежедневието ни, така и в корпоративния офис.