Мини пола през Зимата - Мисия Възможна!
138 20.12.2018

Дълго време мини полите бяха нареждани в края на списъка с тенденции. Но, въпреки това, жените не се отказаха от тях. Защото, ако е любов, тогава е завинаги!

През 1962 г. британската дизайнерка Мери Квант създава първата си колекция от мини поли. А през 1966 г. тя получава Орден на Британската империя. Според втората версия авторството се присъжда на френския дизайнер Анри Кюр, който през 1961 г. е първият моден дизайнер, който включва мини-пола в колекцията си. Френският моделиер не веднъж се е оплаквал, че всички лаври отиват при Мери Квант, съжалявайки че не е комерсиализирал идеята си.

Но да оставим историята в миналото и да разберем как се носи мини-пола през зимата на 2018-2019, по всички правила на модата.

Съчетайте късата си пола с обемно бомбър яке. Тази комбинация стана отново модерна благодарение на връщането ни към тенденциите от 90-те години. Якето трябва да бъде свободно, с дължина до средата на бедрото или на нивото на полата.

През зимата се носят и плътни чорапогащници. Забравете за тънките. Под мини полата, винаги носете здрави топли чорапогащи в цвета на обувките, така краката ви ще изглеждат по-дълги и по-тънки. Можете да отидете още по-далеч и за повече дързост да обуете високи, до над коляното ботуши тип гамаши.

Съвет: Ако се спрете на втория вариант, изберете ботуши на равно ходило или нисък, широк ток. Иначе отивате към графа: вулгарност.

Друго ефектно съчетание, с което ще компенсирате „голотата“ на долната част на тялото си, е мини пола със свободен пуловер, прав силует. Тук дори може да заемете блузата на баща си или съпруга си. Комбинацията ще е перфектна!