Прическа и шапка – Сприятелете ги
38 20.12.2018

Зимата е сложно време за красота. Особено, когато се налага да носим шапки.

Защото не е достатъчно да изберем шапка, която да отива на образа и овала на лицето ни, трябва да помислим и как да се справим с косата под нея. В края на краищата, шапката може да съсипе всеки стил, който внимателно сме създавали в рамките на часове. А без нея, снегът, вятърът и влажния въздух ще направят още по-големи поразии. Тя замръзва в студа или изсъхва и се наелектризира безмилостно от запарването в шапката. Да, и обемът е трудно постижим ... Следователно, ще трябва да се положат повечко грижи.

Има две основни правила. За дълга коса е важно да се защитят краищата. За къса - обема.

Когато ви се налага да носите шапка изберете прическа с леки небрежни вълни. Ако пък имате естествено къдрава коса, то просто използвайте малко повече стилизанти. Въпросната прическа ще изглежда страхотно с всички видове шапки. Но романтичните вълни и къдрици изглеждат най-добре в женствения ретро вид с барета.

Съвет: нанесете сух шампоан или прах за обем, преди да излезете, а когато се наложи да свалите шапката си, просто наведете глава надолу и разрошете с пръсти. Обема веднага ще се съживи.

Обикновените и небрежни плитки, опашки и ниско позиционирани кокове също са идеално решение на проблема. Освен това са твърдо в крак с модните тенденции. Стоят чудесно на шапки с широка периферия, тип бохо или джипси облекло.

Що се отнася до късите коси. Прическата тип боб върви ръка за ръка с всички модели шапки. Фокусът тук е върху обема, а за него вече ви предложихме решение. Тази прическа стои адски забавно в дует с барета.

И все пак, ако срещате затруднения, заложете на ефектен обемен шал, с който да може да се предпазите срещу студа или повикайте на помощ качулката на палтото си.