Фатална, Черна и... „Малка“ - Непреходната във времето Рокля
275 25.01.2019

Понякога ни се струва, че тази елегантна дамска дреха е съществувала винаги. На практика, всичко произтича от модните диктатори, които винаги са наясно от какво има нужда една истинска жена.

Универсална и Вечна – „Малката черна рокля“!

Историята Й тръгва от изключителния френски моден дизайнер и невероятно красива жена – Коко Шанел.

В началото на 20-ти век черното, като цяло, е било символ на траур и хора, облечени за погребение или в чест на паметта на своите близки. Традиционната рокля на вдовицата била именно дългата черна рокля. Но Коко Шанел е непримирима с това! Друг повод за произведението й, освен огромната мъка по загубата на любимият си, била облечената в пъстри дрехи публика в театъра – място, на което човек трябва да бъде изискан до върха на пръстите си.

Материалът, от който Коко Шанел създава първата си черна рокля бил креп. Моделът е по-къс от обичайното и е с ръкави. В последствие вариациите предложили черни рокли от вълна, кадифе и сатен. Няма нищо изненадващо, че новият тип облекло и то от този талантлив моден дизайнер е приет с гръм и трясък, а списание Vogue дори й дава името: Ford of Chanel, което означава страхотна и иновативна идея, блестящо представена и заслужаваща популярност.

С времето стилът на дрехата се променя малко и трябва да отбележим, че всички известни актриси от 20-ти век, сред които Марлене Дитрих и Одри Хепбърн се наслаждават с удоволствие на този прекрасен костюм.

Името на произведението и на неговият създател се превръщат в запазена марка, въз основата на която редица други световни дизайнери създават шедьоври, вдъхновени от идеята на Шанел. В противен случай как може да обясните името на парфюма „Малка черна рокля“ от Герлен?

Разбира се, като всеки стилен образ и вие трябва да знаете как да носите това бижу, хармонично комбинирайки го с всички детайли от ансамбъла на облеклото си. Просто бъдете наясно, че малката черна рокля винаги изглежда подходяща и непрекъснато се доусъвършенства. Оставете именно Тя да бъде акцента на визията ви и просто й добавете малко блясък посредством подходящи аксесоари, оригинални клъчове или чанти и стилни обувки.