Рокли в гръцки стил – Божествено-Женствената Тенденция
331 29.01.2019

Модните рокли в гръцки стил винаги са модерни. Каква е тайната?

От край време мъжете сравняват жената с Богиня, пленяваща го с красотата, изяществото и чарът си. В Древна Гърция всичко е било блестящо: от архитектурата до жените.

Гърците, без дори да го знаят, създадоха най-пленителния модел женско облекло и то на базата на най-прости линии и симетрия. В продължение на много векове това облекло не загуби и грам от своята значимост, потвърждавайки с това, че всичко изящно в света, е просто.

Съвършенството на „Божествената“ рокля е поразително по своята ефирност, праволинейност и женственост.

Характерен за роклята е дизайна с едно рамо, подчертавайки по този начин достойнствата на жената (господарката), която я носи. И днес, без значение колко променлива е модата, гръцката рокля остава олицетворение на женската красота и благодат.

Роклите в този стил са изработвани от леки, въздушни материи, в предимно светли цветове. Особено красиви изглеждат класическите комбинации на бяло със златно. Романтизъм и специална деликатност придават моделите с драперии и воали. Като акцент винаги стоят аксесоари под формата на брошки и гривни.

Гръцките рокли имат висока талия, която подчертава красотата на женските гърди. Те падат свободно по тялото и са с максимална дължина. Този модел стои идеално на всякакъв тип фигура. Необходимо е само да изберете цвят и дизайн, който допълнително ще акцентира на най-привлекателните части от тялото ви. Допълнете изображението си с „гръцки сандали“ на равна подметка, изработени от кожа и с наличието на множество каишки. Основното е обувките да не натоварват образа, а да му придават завършеност.