Изкуството да носиш … Рolka dot
334 31.01.2019

Роклите на точки (любимата Рolka dot) не са загубили своето очарование вече над 50 години. Големи или малки точки, или колкото грахово зърно върху поли, рокли и ефирни ризи – всичко изглежда романтично и някак секси ретро.

Има няколко интерпретации за геометричните фигури и форми върху женската дреха. Феминистките, например, са убедени, че с помощта на кръгове, точки и петна по дрехите си, нашите пра-пра-прабаби са защитавали равенството си с мъжете, които са рисували бойни знаци под същата форма върху лицата си.

Историците пък смятат, че по този начин жените са се опитвали да се доближат до заобикалящата ни природа, оправдавайки целта си – да лекуват, да създават потомство и да вдъхват хармония.

Има и скептици, които заявяват, че чрез точките и шарките по дрехите си, жените просто се опитват да прикрият трудно премахвани петна и захабявания.

Каквато и да е истината, факт е, че линиите, точките и клетките са присъствали винаги в женската мода и до ден днешен усърдно държат върховите позиции по популярност.

Роклята на точки може да изглежда изключително елегантна, закачлива и секси. Много жени вярват, че подобен тип облекло върви само на слаби и стройни красавици, но в действителност се оказва съвсем различно: самият принт е толкова привлекателен, че често привлича вниманието към себе си, разсейвайки окото за закръглеността на фигурата. Ако по-пълните дами заложат на рокли декорирани с точки, то това само ще засили тяхната очарователност!

Ако перифразираме известната приказка „Принцесата и граховото зърно“, добавяйки към нея алегория, то граховите зрънца правят жената принцеса, което означава, че не е излишно да добавите костюм на точици към вашата колекция. Разбира се, правилното подбиране на съвпътстващи аксесоари ще допълнят чарът и стила на визията ви.

Всъщност, точките се смятат за луксозна класика. В точки са се обличали и обличат едни от най-известните звезди на киното и музиката, както и кралски особи. Вземете пример с Мерилин Монро, София Лорен, Бионсе, Принцеса Кейт…