Цветни и Пролетни
230 11.02.2019

Както вече споменахме, преди началото на 2019-та, Pantone идентифицира следния лидер сред цветовете: Living Coral, номериран с 16-1546. Именно той ще бъде най-желаният цвят в облекло, обувки и аксесоари през предстоящата ни година.

И все пак няма да сгрешите ако оставите въпросния коралов цвят да играе задкулисно и бъде просто фон за други цветови експерименти. Естественият цвят на кораловите рифове от тропическите морета ще подхожда на нюансите на синьото - например аквамарин и лазур.

Просто, нека си го кажем: природата винаги подсказва повече от интересни комбинации, затова трябва да търсим вдъхновението именно в нея.

Яркият червено-оранжев оттенък „Фиеста“ е олицетворение на страстта и огъня. Динамичен, много активен и енергичен, той с право спечели първо място в топ модните цветове.

Ярки, дразнещи сетивата и атрактивни ще са и дрехите в т. нар. „Розов паун“. О, да, това е просто удоволствие за очите! В края на краищата, паунът разтваря опашката си, за да представи грандиозно шоу.

Люлякът – най-ароматният символ на пролетта и любовта стои под името „Сладък люляк“ и привлича със своите деликатни розово-лилави нюанси. Нежното пастелно розово е леко размито със светли люлякови докосвания, което придава нотка чар и спокойствие във визията на носещият го.

На мода идва и горещата сянка „Куркума“. Експресивният оранжев цвят подхранва с бодрост пролетно-лятната палитра на 2019 г., настройвайки ни позитивно и оптимистично. Но не се бъркайте, оранжевото не е точно оранжево, а по-скоро желание за пикантност към модерния гардероб.

Не на последно място се нарежда богатият, но доста спокоен златисто жълт „Манго Мохито“, който ще ни дава комфорт и приятни усещания. Топъл и мек, златистожълтия цвят излъчва комфорта на слънчев ден в Ямайка. Оттенъкът е наситен, но не и наперен. Точно нужната ни подправка да се пренастроим на лятна вълна. Защото, той е в покой и само загатва за златните нотки на комфорта на лятото.

Размечтахте ли се?...