Не забравяй да разгледаш нашата разпродажба! Виж разпродажба!
Забрави да завършиш поръчката си, направи го тук: Към количката
На велосипеда - Новата модна истерия в градски условия
144 26.02.2019

Не, не сте се объркали. Шортите за колоездене или на пръв поглед противоречивата градска визия с клин навлиза съвсем целеустремено като част от пролетните тенденции.

Но забележете, не става въпрос само за черен спандекс. Дизайнерите ни представят шорти с принтове, смели цветове, сложни бродерии и уникални дизайни, за да създадат потенциал за повече модни бедствия… Или да предизвикат експериментаторските по дух модни икони.

От търговска гледна точка наистина видяхме, че клиновете (и спортните облекла като цяло) се популяризираха като градско облекло още през изминала година. И ако уютът на зимата бяха шубата и якето с качулка и панталоните тип костюм за ски писта, то лятната итерация ще са по-голямата тениска и късият клин или шорти по тялото.

Това не е нова тенденция - напротив. Мадона залага на тях като ефектен сценичен костюм още през осемдесетте, а Принцеса Даяна редовно обуваше шорти през деветдесетте. Virgil Abloh дори нарича Принцеса Даяна своя муза за Пролетната си колекция през 2018. Днес, дизайнерите се надпреварват с по-усъвършенстван стилистичен подход, показвайки ги под блейзери и сака за работа, както виждамев ревютата на Fendi и Mugler или като част от парти визията, според Blumarine и Roberto Cavalli. И все пак, докато опциите са много, това не е универсална сделка. Колоездаческите шорти със сигурност отговарят на все по-спокойния вкус на обществото, но времето ще покаже дали ще останат наоколо или ще полетят към архива толкова бързо, колкото велосипедист на Тур дьо Франс.