Как да изберете удобно бельо
131 29.09.2019

Материята, от която е изработено дадено бельо може да бъде една от основните причина за удобство или дискомфорт. Ако тя е дразнеща, спарваща или притискаща, няма как до се чувствате добре. Ще ви дадем няколко съвета, към които е добре да се придържате, когато избирате бельото си.
Когато прокарате ръка през бельото, материята трябва да създава при допир чувство на комфорт, гладкост.

В случай, че е прекалено тънка или пък дебела, това няма да се окаже е правилният избор за вас. Дебелите тъкани могат да създават усещане за тежест и да не изглеждат толкова добре.

пижама

Търсете меки тъкани. Памукът е най-добрият избор, защото позволява на кожата ви да диша и същевременно е лесна за поддръжка материя. Други добри алтернативи могат да бъдат ликра, микрофибър, кашмир и висококачествен полиестер. В онлайн магазин за бельо ще откриете предложения, които да съответстват на изискванията ви.


Коприната и сатенът са прекрасен избор, но са трудни за поддръжка, тъй като изискват ръчно пране. Смесените тъкани често се оказват доста добър избор. Четете внимателно етикетите на бельото, за да сте наясно за предполагаемите проблеми, които бихте могли да имате от съответната материя.