Не забравяй да разгледаш нашата разпродажба! Виж разпродажба!
Забрави да завършиш поръчката си, направи го тук: Към количката
Защо да изберете памучни дрехи
176 20.04.2020

Памукът е най-популярната материя заради неговата издръжливост, мекота и разбра се достъпна цена. дължината на нишките е най-важното свойство на памучната материя. А колко са по-дълги те, толкова по-качествен е и самият плат, създаден от памука. Самата дължина на нишките от своя страна увеличава живота на материята, защото така ще се разкъсат по-трудно. 

Другият плюс на дългите нишки е мекотата. Когато са къси, тогава е по-трудно те да бъдат завъртени без да стърчат краищата им. Това създава усещане за грубост на плата. Това е още едно предимство на това да изберете памучни дрехи.

Когато влакната имат дълги нишки, при тъкането им не се образуват т. нар. "въздушни джобчета", които са дупчици, задържащи въздуха и правещи изолация. Точно това задържане на въздуха създава усештане за запарване. Помнете, че висококачествения памук не запарва и е проветрив!

памучни дрехи

Няколко вида са памуците, известни със своите дълги нишки, като първото място държи Египетският памук. Те са с дължина 3,5 см и ако видиш някъде, че е упоменато, че материята е от египетски памук - бъди сигурен във високото качество! А и няма съмнение, че ще усетиш безпределната мекота на дамски дрехи.

Като заключение - качествения памук не бива да образува топченца и материята не трябва да е много прозрачна, когато е погледната на светлина.