Не забравяй да разгледаш нашата разпродажба! Виж разпродажба!
Забрави да завършиш поръчката си, направи го тук: Към количката
Как да изберем подходящи пердета
47 05.06.2021

Какво е перде? Това е декоративно покривало за прозорец, което, когато е правилно съчетано, може да добави уют и уникален характер към всеки интериор.

Широка гама от цветове, шарки и видове тъкани ви позволява да ги съобразите с всеки стил и интериор. Ето няколко практически съвета как да направим правилния избор на завеси за нашия интериор?

Завесите изпълняват няколко важни функции в нашия интериор. В допълнение към очевидната декоративна функция, те осигуряват неприкосновеност на личния живот, предпазват от прекомерно много светлина и замърсяване. Те са прост и евтин начин за освежаване на интериора.

В зависимост от функцията на пердетата в дадено помещение можем да изберем различни видове материи. Затъмняващите завеси са идеални за спални, тъй като улавят най-много светлина. Независимо от цвета, ще си осигурим перфектни условия за дрямка дори по обяд. За хола и трапезарията препоръчваме полупрозрачни завеси, които са идеални за прозорци, обърнати на север. Изработени от нежни, сияйни материи, те ще имат декоративна функция.

пердета

Теглото на тъканта влияе върху подреждането на нашата завеса, колкото по-дебело е, толкова по-тежък и плавен е ефектът. Завеси от кадифе или велур перфектно се съчетават с разкошен интериор, добавяйки уют и елегантност. От друга страна, деликатни и прозрачни материи като тюл, тафта, шифон и лен ще са идеални за хола, трапезарията или офиса през лятото.